27
May
12

Chester – Cineva doarme la mine in pat

In timp ce toata Romania se agita cu kitch Eurovision-ul si era cu gandul la ce pozitie va ocupa mizeria maneaua piesa “noastra”, un alt eveniment, cu adevarat important a avut loc: lansarea albumului Cineva doarme la mine in pat al trupei Chester. Da, stiu parerea “politiei punk-ului”, cum ca asta nu ar fi punk, ca e asa si pe dincolo, ca sunt nu-mai-stiu-cum. Dar poate ca pe baieti nu-i intereseaza daca sunt, sau cat de punk sunt. Poate ei canta asa pentru ca asa vor si asa simt. Si adevarul e ca au muncit o gramada sa faca acest album. Si l-au facut fara a fi “comerciali”, fara compromisuri, fara sustiere media, fara radio/tv si chiar fara “sprijinul” vreunei case de discuri care, oricum, sunt convins ca ii intereseaza foarte mult de trupe. Este un produs 100% DIY. Daca nici lucrurile astea nu sunt punk, atunci eu mi-am ratat cariera :)). Merita toata atentia si tot sprijinul persoanelor din scena punk romaneasca… aia care (mai) sunt. Pana la urma ei fac asta, altii… nu. Au reusit sa faca si un clip, tot ei, de capul lor, pe care il puteti vedea si mai jos 🙂

Merita, deasemenea, si atentia oamenilor din “mainstream”. Merita, pentru ca nu si-au batut joc de muzica, ci, dimpotriva, eu zic ca aduc un plus de valoare muzicii romanesti. Posturile de radio ar trebui sa termine cu prostiile si sa dea si ceva piese sincere, bine compuse, care reusesc sa transmita emotii si energie. Dar, na, le e frica sa bage chitari la radio, ca se strica undele. Chiar si trupele “mari”, de care stie toata lumea (mai putin restul lumii) au ce invata de la Chester. Poate isi reamintesc (unii) sau realizeaza (restul) ca muzica se face din suflet si de placere, in primul rand.

Ca sa nu ma chinui eu sa descriu ceea ce canta Chester pe noul album si penru ca astazi nu am chef de etichete :)), pentru cine nu ii stie… un preview la album. Dupa ce il ascultati, cautati-i pe baieti sa va cumparati cd+tricou.

Aseara am avut placerea sa particip la un eveniment pe cat de rar, pe atat de important. Interpretarea a fost de exceptie, trupele de deschidere (Breathelast si Backstage Hero) au fost foarte bucurosi sa incalzeasca atmosfera iar invitatii speciali (Vlad, Mihai si Catalin) foarte emotionati ca au contribuit la ceva sanatos intr-o lume bolnava. Ca sa zic si ceva de rau… lumea nu stie sa faca pogo… dar despre asta, alta data.

Pe data de 26 mai 2012, muzica romaneasca a scris istorie cu Mandinga Chester. Felicitari formatiei Chester pentru acest album si, aticipat, pentru cele ce vor urma. Sper sa fie multe 😉

…acum dati play si raspanditi zvonul, sa fie bine la formatie 🙂


0 Responses to “Chester – Cineva doarme la mine in pat”



  1. Leave a Comment

Leave a comment


Punk Rock Blog recomanda:

Chester
26 de ani sunt de-ajuns

Cineva doarme la mine in pat
2012 diy

Punk Rock Show

Pistol Cu Capse, Perfect Zero For Infinity, Recycle Bin
@RadioMusicTV
Bucuresti, 8 iun, Arenele Romane

Total Chaos
+Immured
Bucuresti, 18 iun, Underworld, 20 lei

Niste Baieti
Vama Veche, 23 iun, Terasa Bongo

Die Toten Hosen
@Artmania Festival
Sibiu, 10 aug, Piata Mare, bilete
May 2012
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031